lördag 29 september 2012

Israel och Jerusalem en mix av religion, tro, politik och folk.

Idag reser vi hem från Israel. Har tillbringat tre veckor i landet, bland judar, araber och palestinier. Vi älskar Israel, det är ett underbart land och det har varit en stor förmån att få leda två grupper i landet. Israel är en mix av religioner, tro, folk och politik. Israel som nation kritiseras ofta för att de är våldsbenägna, intoleranta och egensinniga. Visst det finns starka spänningar i landet politiskt och religiöst. De sitter djupt både bland judar, araber och palestinier, de är mänskligt sett omöjliga att överbrygga och lösa. Men det finns en annan sida också, som inte kommer fram så ofta, speciellt inte i svensk massmedia. Det finns judar och araber som bor tillsammans, och som lever tillsammans. De tillhör samma nation, de är israeliska medborgare och har israeliska pass. De vill inte konflikt, de vill leva sida vid sida i samma land. När vi reser i landet möter vi självklar spänningar, men också generositet och gemenskap. De flesta av våra buss chaufförer under resorna är araber, med israeliskt medborgarskap, som bor i Israel och älskar landet. Flera av dem är varmt kristna och tror på Jesus.  Vi har mött både judar och araber som gör militärtjänst i den israeliska armén.
Vi har också mött den palestinska pastorn och hans församling, samt den messiastroende judiske pastorn och hans församling. De har som bröder och församlingar hittat den höga vägen, den väg som är den enda vägen till att överbrygga konflikter mellan tro, religion, politik, spänningar och hat. Den vägen heter Jesus Kristus. De har förenats över alla gränser och allt tänkande, över murar och barriärer. De betalar ett högt pris för att tillsammans få se Guds rike växa till och utbredas i denna del av världen, den hetaste och mest centrala delen av världen, den del av världen som står och kommer att stå i centrum för den sista tidens händelser, Jesu återkomst. De kommer att stå tillsammans, sida vid sida när han kommer.
Jag och min familj vi älskar detta land, dess folk och det Guds rikes skeende som pågår här. Vi har bestämt oss, vi tänker vara med och stå tillsammans med dem och med de som ger sina liv för den enda vägen till försoning och upprättelse av Guds rike och Messias återkomst. Den vägen heter Jesus Kristus.

onsdag 5 september 2012

Rapporter från Ålandskonferensen

Under sista veckan i augusti predikade jag på Ålandskonferensen, en konferens som arrangerades av Pingstförsamlingen, Missionsförsamlingen och Trosförsamlingen i Mariehamn. Vi höll möten torsdag till söndag. 
Vi fick verkligen uppleva fantastiska möten med en stark Gudsnärvaro, där människor mötte frälsning, helande, befrielse och förnyelse. Den profetiska smörjelsen var också starkt utgjuten till profetisk förkunnelse in i församlingarnas liv och situation, samt till personliga profetiska tilltal. Vid ett kvällsmöte var också Ålands TV med och filmade hela mötet. Det kommer att sändas över Ålands TV någon gång i höst.

                            
                            TV teamet filmar under eftermötet

Det är verkligen en ny tid i våra Nordiska länder. Gudsnärvaron är påtaglig och kraften är utgjuten. Jesus går fram i våra länder med tecken och under.

Här följer några vittnesbörd från några av ledarna i församlingarna på Åland.

Rapporter från Pingstförsamlingen, Missionsförsamlingen och församlingen Ordets gemensamma konferens, Ålandskonferensen.

Det var en härlig och underbar Ålandskonferens vi fick uppleva tillsammans med Hans Marklund som talare.  Vi känner oss uppmuntrade och vederkvickta fortfarande och ditt besök var uppskattat. Herren skall välsigna och styrka dig i din uppgift.

Personligen har jag fått en ny tändning, en ny eld och jag tro att det skall bli ett genombrott om vi håller fast i bönelinan, något utöver det vi är vana vid här på Åland, om vi tar vara på detta och inte backar. Mycket bekräftar det i den process vi lever i och vi får fortsätta söka Gud för det han vill i församlingarna och i våra personliga liv. 
Vi hoppas att se dig snart här igen. Jag önskar dig och din familj allt gott!

Med broderlig hälsning
Sam och Gunvor Österlund
Missionskyrkan

Det vi levt med när det gäller den helg som var är att den just ska få komma in i skeendet och betjäna helheten dvs kroppen och det Gud vill utifrån det gemensamma perspektivet. Där var helgen mitt i prick, flera av de processer jag levt med och vi som ett gemensamt ledarskap levt med bekräftades på olika sätt. Detta tror jag var betydelsefullt både för oss som valt att gå denna väg av försoning och enhet utifrån det vittnesbörd vi bär upp i våra hjärtan men det var också viktigt för församlingarna att få landa i det mera. Gud vill verkligen något över den här platsen liksom han vill över alla platser men det är fascinerande att se vad som växer fram. 
Så ett jätte tack för att du lydde den helige Ande och tack för lunchen den var en välsignelse.

Mvh Joel Stenroos
Församlingen Ordet i Mariehamn

Stort tack till dej, broder och till Herren som förser så rikligt med det som vi behöver, uppmuntran, bekräftelse på det som vi tror och hoppas på!

Vi (jag) är särskilt glad över den profetiska tjänsten hos dej, smörjelsen som gjorde att det du fick förmedla var så "mitt i prick". Det bekräftar vad vi tror och känner, att detta är en tid när Gud vill använda oss som församlingar i ett skede av andligt genombrott på vår ort, ja till en folkväckelse som berör och kan förvandla människors situation.
Må vi som ledarskap i församlingarna fortsatt söka Guds vilja för vår tid så att hans plan kan förverkligas!
Du har under ditt besök fått ge oss en fantastisk hjälp framåt i detta! Tack broder för ditt osjälviska tjänande!
Mycken kraft och välsignelse från Jesus Kristus över din fortsatta gärning!!
Hälsningar,
Per-Olof Knuts


Hej Hans!
Jag vill tacka för en fantastisk konferens, som jag starkt upplever (till skillnad från vissa konferenser) kommer att ha starka återverkningar i framtiden, då budskapet du förmedlade med en otrolig innerlighet gick så på djupet gällande våra församlingar.
Må väl!
Kenneth