måndag 9 april 2012

Påsk konferensen i Alingsås

Påsk konferensen i Korskyrkan Alingsås är avslutad. Vilken fantastisk konferens, en av de starkaste vi haft.
Vi startade på Långfredagen med Hans Augustsson från Gamleby i Josua som huvudtalare. Han delade ett utmanade budskap. De var ett starkt profetiskt tilltal till Kristi kropp i Sverige, och inte minst till oss i Alingsås.

Under långfredagen hölls också en härlig barnmatiné med glädjs och fest, drama och lek, tävlingar och en proklamation av Påskens budskap. Den lockade verkligen till spontanitet, dans och skratt. En utmaning att möta Jesus gavs också i barnmatinén som hölls av ett härligt gäng från Centrumkyrkan i Kinnarp.

Påskaftons konsert med Eva Marklund och våra lovsångare och musiker var magnefik. Påskens budskap, ja hela evangeliet preseterades på ett lysande sätt, genom bibeltexter, sång, tal, vittnesbörd, bilder och film. Utmaningen till att leva med Jesus gavs tydligt och klart när frälsningsinbjudan gick ut.
Den efterföljande banketten bjöd på högklassig mat. Glädej, fest och härlig gemenskap stod högt i taket. Kvällen avslutades med ett spännande och intressant samtal mellan Göran Duveskog och Hans Marklund. Samtalet handlade om Görans liv med Gud, allt från frälsningen till kallelsen, hans missionskallelse och kallelsen till Israel.

Påskdagens tre möten blev oerhört starka med Göran Duveskog, Hans Marklund och Mikael Ahlvén som talare. Görans budskap som berörde, påsken, den sista tiden och Israel var lysande. Göran talade med uppenbarels och profetisk skärpa och förmedlade också ett starkt budskap till Alingsås. Hans Marklund predikade under eftermiddagsmötet om "Guds övernaturliga handlande med Israel och församlingen" han talade om att Guds mäktiga hand är över Guds två ögonstenar som är Israel och församlingen. Budskapet som utgick från 1 Kon.18:41-46 handlade också om att vi över hela världen kan höra "Bruset av regn". Han delade också vittnesbörd från Sverige som visar på att regnet är på väg i vårt land. Mikael Ahlvéns budskap på kvällsmötet var fyllt av humor och glädje. Han predikade om "Kraften i tacksamhet" och att leva en tacksam livsstil. Kvällen förlöste verkligen en våg av tro och glädje. Mikael fortsatte sedan att predika på avslutningsmötet under Annandagens förmiddag. Budskapet handlade om att "Brinna för Gud". Mikael delade härliga och starka vittnesbörd som bekräftade att vi verkligen kan höra bruset av regn i vår tid och i vårt land.

Vi kan summera en underbar konferens kännetecknad av glädeje och fest, allvar och utmaning, Guds härlighet och närvaro. Det levande och färska brödet har serverats, och det friska vattnet har utgjutits över våra liv. Den som ville har kunnat äta sig mätt men ända förbli hungrig på Gud. Han har kunnat dricka sig otörstig men ändå förbli törstig på Gud.
Många är de son har mött Gud.

onsdag 4 april 2012

Rapport från möten i Södermalmskyrkan Stockholm

Rapport från besöket i Södermalmskyrkan Stockholm.
Under söndagen den 1 april hade jag förmånen att predika i Södermalmskyrkans båda möten. Båda mötena var välbesökta, speciellt det andra mötet. Budskapet Gud lagt på mitt hjärta var glasklart, ”Församlingen och det övernaturliga”. Mötena innehöll stark och härlig lovsång, bön för landet, vittnesbörd, dop och predikan samt förbön då flera avgjorde sig för Jesus. Vi fick uppleva en helt underbar söndag tillsammans med församlingen på Söder.
Här följer en rapport från Södermalmskyrkan.
Jublet visste inga gränser när de 26 dopkanditaterna radade upp sig på scenen och en efter en gick ner i dopgraven! En sådan glädje att se dessa unga människor, många nyfrälsta, öppet deklarera sin längtan att följa Jesus! ”Det här är stort!” utropade Hans Marklund fylld av energi när han började sin predikan.
Denna söndag var verkligen en glädjens dag! Pastor Lennart Torebring inledde mötena med
rapporter från förra helgens encounter där så många ungdomar fått möta Jesus på djupet och blivit frälsta och förvandlade. Vi fick också rapporter från det team som varit på New Age-mässan för att vittna om Jesus. ”Där är fullt av människor som söker efter sanningen, och det är så öppet att tala om Jesus”, säger Gunilla och Mitha som varit där med ett team på runt 20 personer.
Församlingen har haft en stor monter och presenterat Jesus, Han som är Vägen, Sanningen och Livet och vi har också haft talare på två seminarier/workshops. Under lördagen tog 11 personer emot Jesus som sin frälsare. Och på tisdag har vi ett uppföljningsmöte i Kristallsalen i kyrkan för alla som var intresserade att höra mer.
Sedan visste jublet inga gränser när de 26 dopkandidaterna radade upp sig på scenen och en efter en gick ner i dopgraven! Det var breda leenden, rinnande tårar och en enorm glädje och överlåtelse hos dessa som idag valde att öppet deklarera att de nu vill följa Jesus.
I söndagens båda möten hade vi glädjen att ha pastor Hans Marklund på besök som fylld av energi och intensitet predikade om ”Församlingen och det övernaturliga”. Gud själv lät församlingen födas i kraft den första pingstdagen och vi är tänkta att leva i den övernaturliga kraften från den helige Ande. Vår identitet måste vara i Jesus, och samma kännetecken som fanns i den första församlingen bör vara kännetecken idag. Pastor Hans delade många fantastiska
vittnesbörd om helanden och mirakler som sker idag, här i vårt land!
Från första Petrusbrevet hämtade han bilden av att församlingen ska vara levande stenar som
fogas samman och byggs upp tillsammans för att kunna bära något. Allt blev klart synligt då han med kartonger som illustration byggde upp en mur på scenen. ”Tillsammans, sammanfogade med ett syfte och en vision så kan vi bli en ”byggnad” som kan bära upp Herrens härlighet, hans kraft, hans närvaro och hans liv. Och det är det världen behöver. Världen behöver möta en församling fylld av kraft, fylld av övernaturligt liv. Där kan människor tas emot och bli frälsta, helade och upprättade.” I slutet av mötet kom 4 personer fram för att ta emot Jesus i sina hjärtan. Vilken fantastisk dag!