lördag 25 februari 2012

Vittnesbörd av pastor Daniel Elfving från möteshelgen i Korskyrkan Gävle

En profetisk helg
Förra helgen hade vi möten med Hans Marklund, pastor i Korskyrkan i Alingsås. Fredagkvällen startade i Nordupplandskyrkan i Tierp. Atmosfären var laddad, Hans talade om församlingens identitet, om att det naturliga är att vi lever ett övernaturligt liv. Han tog flera exempel på att leva i det övernaturliga och vi kände verkligen att han kom inte bara med ord - utan med Ande och kraft. Flera fick profetiska tilltal och många fick starka möten med Jesus den kvällen. Tacksamma till Jesus för starten på helgen avrundade Hans och jag kvällen hemma hos familjen Lahtinens i deras fina nybygda hus i centrala Tierp med the och smörgås.
På lördagen hade vi bön för ledare i regionen på eftermiddagen. Det var en härlig, brötig, fri bön. Närvaron av Jesu Ande var påtaglig, tillbedjan och lovsångerna var innerlig, bönerna var intensiva, uthålliga och starka. Personligen upplevde jag flera tilltal från himlen denna ljuvliga bönestund. Timmarna gick fort och efteråt kände vi en stark förväntan på att kvällsmötet och söndag förmiddag skulle bli starka möten. Jag trivs när jag får be med andra som älskar att be!
På kvällsmötet som var välbesökt var Guds Ande påtagligt närvarande redan från start, så fort vi började be och lovsjunga Jesus var Han där med sin kraft. Hans fortsatte predika om att leva i det övernaturliga. Många kom fram för att bli betjänade i förbön, en 17 åring kom fram för att ta emot Jesus som frälsare och hans möte med Jesus blev starkt - man såg i hans ögon att han mött frälsaren. Förväntan på att Jesus både vill och kan hela, befria och upprätta var enorm, och många gjorde starka upplevelser.
På söndagen var det närmast en fullsatt kyrka, förväntan var stark och redan innan vi började mötet kände jag Guds Andes närvaro starkt. Det var väldigt öppet, människor pratade och skrattade i bänkarna, fler och fler kom och på en del bänkar fick man tränga ihop sig. Hans predikade ett otroligt starkt budskap om att gå från dröm/vision till verklighet. Han tog oss steg för steg och visade på faran att sätta sig för att "vänta" på Gud, när det egengligen är dags för oss att ta nästa steg. Det var ett profetiskt budskap som förlöste tro på att Gud vill ta oss vidare i visionen han gett oss.
Innan vi betjänade i förbön, så tog han fram oss pastorspar och bad för oss. Det var som en dammlucka öppnades och en kärleksflod strömmade över oss med kraft till inre helande. Den stunden var ljuvlig, jag kommer aldrig glömma det tillfället. När vi blivit betjänade bad vi för Hans och tillsammans betjänade vi sedan alla dem som ville ha förbön, och de var många! Många gjorde starka upplevelser med Jesus, en del föll till govlet av Guds Andes kraft, en del grät, andra skrattade. Bibeln talar om att vi som troende tillsammans är bruden, och att Jesus är vår brudgum. I söndags kändes det som att brudgummen omfamnade och kysste bruden med övervinnande kärlek och kraft till helande och upprättelse. 2012 har bara börjat...
Det är tid för Sverige! Tid för Guds folk att resa sig och göra det Gud kallat oss att göra, i den helige Andes kraft!
"Inte genom styrka, inte genom kraft, utan genom min Ande, säger HERREN Sebaot" Sak 4:6

fredag 24 februari 2012

En ny typ av församling och en ny typ av ledarskap

Här följer en liten introduktion och ett litet smakprov på min predikan de två möten vi håller i Korskyrkan Alingsås på söndag den 26 februari kl.10.00 och 13.00.

En ny typ av församling och en ny typ av ledarskap.
2000-talet kräver en ny typ av församling. En ny typ av församling (den sista tidens församling) kräver också en ny typ av ledarskap som bygger på lärjungaskap och efterföljelse, på lydnad och trofasthet. Det är inte en tjänst där vi glider ovanpå utan det handlar om ett liv, att leva delaktig och aktiv.

Jesus formade sina första tolv lärjungar till församlingsbyggare, pionjärer,
församlingsledare. Han tränade och utrustade dem för att sedan sända ut dem att
göra större gärningar än vad han själv gjort , Joh.14:12.

Efter pingstdagen kom den helige Ande att reproducera samma slags tjänst via apostlarna till de troende. Nu växer en livskraftig församling fram i Jerusalem.
Det är en församling utrustad med:
Övernaturlig kraft, Apg.2:43. Jesu liv hade överförts från de tolv till församlingen, Apg.4:13. De hade lärt sig att bygga sina liv på Guds ord, Apg. 2:42. De hade lärt sig att bygga en nära gemenskap och att fylla andras behov, Apg.2:44,45. De hade lärt sig att i väckelsens kraft nå de
förlorade, och få människors uppmärksamhet, Apg. 3:1-12. Den helige Ande hade ett stort utrymme i den första församlingen.

Den första församlingen växte explosionsartat. Man samlades i templet och i hemmen. När förföljelse sedan bröt ut och templet förstördes av romarna år 70 e.kr. fortsatte dock församlingen att växa starkt.
Det är denna typ av församling som Gud vill forma fram i den sista tiden och vi lever troligtvis i den sista tiden. Apostlagärningarnas församling är den sista tidens församling. Vi skall inte skapa ett församlingsliv där vi sitter i knät på varandra hela livet, utan församlingsliv som pulserar av liv, utveckling, tillväxt, tjänande.

Om du tränar lärjungar och lyckas reproducera i dem Kristi karaktär som också finns i dig, och om var och en av dem sedan gör samma sak, formar människor till lärjungar, som sedan i sin tur
gör samma sak. Då kommer du och jag och församlingen att få uppleva en aldrig sinande tillväst.


Vad är ledarskap?
Det finns oräkneliga definitioner på ledarskap och tankar över vad det är, men det som är avgörande är att ledarskapet formas vid korsets fot, eftersom det är där vi gör sig av med synd, stolthet, arrogans, själviskhet, girighet, etc. Dessa egenskaper har inge plats hos den som vill
vara en ledare.

Ledarskap handlar ju också om att påverka och forma människor. En ledare utövar inflytande på dem han leder och har ansvar för. Han skall vara både ett föredöme, en ledare men också en fostrare.

Om vi som ledare inte själva är formade vid korset och växer upp i karaktär, är vi inte rätt personer att vara ledare. Men genom formning, fostran, träning och föredöme, blir vi redo att utöva inflytande på andra och kan hjälpa dem att nå sin fulla utvecklingspotential.

tisdag 21 februari 2012

Vittnesbörd och kommentarer.

Några vittnesbörd och kommentarer efter möteshelgen i Gävle och Gamleby.

Helén Kristherzon skriver: Tack för ett underbart möte i Tierp i fredags!! Vi var där hela familjen och bara njöt av Guds närvaro!

Jaa. Herren är verkligen fantastisk .Så personlig o
omsorgsfull. Tack Hans för att du är
vild o värdig i Herrens kraft.
Stor kram från oss Urban o. Kristina Sandström Falun

Bäste Hans
Vilken helg vi hade, den går till
historien, men detta är bara början på vårat samarbete!
Gud för oss samman i
Anden, och NU är tiden inne för Sverige!
Michael L

Hej.
Har precis läst
inlägget, Underbar läsning! Önskar att jag hade varit där, behöver ett rejält
dopp i den helande floden. Härligt att få rapporter om hur Gud rör sig i vårt
land, min bön är att elden som satt hjärtan i brand, får mer styrka och snabbt
sprider sig vidare genom landet.
Hälsningar Sara F

Underbart att ta del av det Herren gör.
Margareta Isaksson

Tack Hans för en härlig helg med otroligt starka
profetiska möten. Tack för att du kom! Nu bygger vi vidare i Guds kraft.
Daniel Elfving

söndag 19 februari 2012

Möteshelg i Korskyrkan Gävle och Tierp

Är på väg hem från en helt fantastisk möteshelg i Korskyrkan Gävle och Tierp. Vilken helg, vilken härlighet och vilken kraft. Jag känner mig helt omtumlad och förkrossad inför det Gud gör i vårt land och det vi får vara med om.

Fredag kväll i Nordupplandskyrkan i Tierp.
Vi startade i fredags kväll i Tierp. Mötet hölls i NTO:s lokal och vi möttes av en nästan fullsatt arena. Det låg stor förväntan i luften och människor hungrade verkligen efter Gud. Budskapet för kvällen var "Den övernaturliga församlingen" Efter predikan kom den helige Ande mycket påtagligt och stadfäste Guds ord genom tecken och under. Många mötte Gud. Den profetiska smörjelsen var så påtaglig och konkret, och kom med en ande av överbevisning och tro.

Lördag eftermiddag i Korskyrkan Gävle.
På lördag eftermiddag möttes pastorer och ledare i regionen till bön och lovsång. Bönens ande var påtaglig och det blev ett riktigt starkt bönemöte som varade över två timmar. Pastorer och ledare bad endräktigt tillsammans och den helige Andes smörjelse utgjöts till betjäning och styrka.
I Gävle mötte vi verkliga bedjare. Riktiga krigare som ger sina liv på stridsfältets höjder. Det är åter igen bevisat och påtagligt. Bön gör skillnad. Det är genom bön vi bryter igenom. Detta bönemöte lade verkligen en stark grund till resten av helgens möten, och vi kände verkligen att Herren hade något starkt i beredskap för oss. En starkt förväntan växte fram inför lördag kvällens och söndagens möten.

Lördag kväll i Korskyrkan Gävle.
Atmosfären i mötessalen var förtätad och mättad av förväntan när vi startar mötet. Lovsångarna kliver fram starkt smorda och laddade av den helige Ande och banar för för Guds profetiska ord och skeende. Förväntan stiger allt mer och mötessalen förvandlas till en kokande gryta av hungriga och törstiga människor.
Kvällens budskap är "Genombrott i det övernaturliga". Det är helt underbart och lätt att predika och det profetiska flödet är påtagligt.

Efter predikan blåser Guds Ande fullkomligt rakt in i mötessalen och möter människor, som sträcker sig efter ett mirakel. Herren möter dem, han svarar upp emot deras rop och hunger. Flera möter Gud till hälsa, många dras rakt in i Guds kraft och härlighet till befrielse, lättnad och förnyelse Människor hoppar bildligt talat rakt ut i floden av det levande vattnet och badar i närvaron av Gud. En ung man i 18 års åldern tar emot Jesus till frälsning mitt i mötet. Jesus är där genom sin Ande.

När mötet är slut och folket droppar av, kommer en man fram och ber att få trycka min hand. Han har stått längst ner i kyrkan under mötet, från början något avvaktande och jag förstår att han inte har avgjort sig för Jesus ännu. Men under kvällen händer något med honom och jag kan se att hans händer lyfts lite försiktigt i lovsång. Han tvekar något, men Gud rör vid honom. Nu står han där och trycker min hand hårt i sin och säger, "Tack för en underbar kväll. Det är den starkaste upplevelsen jag haft i mitt liv." Sedan vänder han och går. Gud har gjort djupa intryck i hans hjärta.

Söndag förmiddag i Korskyrkan Gävle.
Söndag förmiddagsmöte i en fullsatt kyrka, ända upp på läktaren. Jag har upplevt det förut, men påminns om det igen. Väckelseatmosfären, den förtätade närvaron, förväntan i luften. Det finns där redan innan mötet börjar, Folket pratar med varandra, de delar sina upplevelser, de har mött Jesus kvällen innan och nu har fler än tidigare kommit. De har hört rycket om att Jesus verkar starkt i mötena. Unga, barn. medelålders, äldre, kyrkan är i princip fullsatt.
Mötet börja med stark lovsång som pågår ganska länge. Förväntan stiger och när det är dags att kliva upp i talarstolen för att predika, är atmosfären och hjärtana öppna för Gud.
Budskapet för dagen är "Från dröm till verklighet". Det är lätt att predika och den profetiska smörjelsen är stark.

Efter predikan händer det. Det där vi drömmer och ber om. Gud har varit där hela mötet med en påtaglig närvaro, men nu kliver han verkligen in. Han tar över och en helande smörjelse sänker sig över hela salen. Det kommer som en kärleksflod, som en djup beröring, som en omfamning. Gud tar sin församling i sin famn, han tar pastorerna och deras familjer, kramar om dem hårt , utgjuter av sin kärlek och sin helande smörjelse över dem. Han visar sin kärlek, han helar och läker Han talar profetiskt, starka och avgörande ord kommer från hans hjärta till tjänarna. En förkrossande bryter ut i salen och vi kan inte annat än att gråta av glädje och tacksamhet över det Herren gör. Hela församlingen omfamnas av Herren, de badar i helande floden från himmelen.

Folk strömmar fram och möter Gud. Förmiddagsmötet pågår i många timmar. Det är helt fantastiskt. Gud är så god.

Det gäller landet.
Herren har stigit ner, han är här. Det brinner, regnet faller, Andens vind blåser in över landet från de fyra vädersträcken. Den helige Ande är utgjuten med sin kraft, sin värme och Guds närvaro. Kärleksflödet är så starkt och kraftflödet är påtagligt.
Nu kan inget stoppa flödet från himmelen. Det bryter fram som en flod. Den nya tiden är här.

måndag 13 februari 2012

Rapport och ett fantastiskt helande från möten i Gamleby

Möten i Josua församlingen Gamleby
Vi har precis återvänt från en underbara och stark möteshelg i församlingen Josua i Gamleby. Vi hade två möten under lördagen och ett på söndagen. Första mötet under lördagen predikade Hans Marklund om "Församlingens identitet och rätta element, det övernaturliga."

Under kvällsmötet på lördagen kom den helige Ande med en påtaglig närvaro och härlighet och vi betjänade människor under lovsång och tillbedjan i förbön nästan hela mötet. En kortare predikan avslutade kvällen och budskapet följde samma tema "Det övernaturliga och församlingens övernaturliga utrustning."

Söndagens möte startade med stark lovsång och tillbedjan. Därefter följde predikan och budskapet för mötet var först ett profetiskt tilltal till Sverige. Därefter följde predikan och budskapets tema var "Från dröm till verklighet."

Vi kan med glädje och tacksamhet summera en stark möteshelg, med många starka Jesusmöten. Under helgen fick vi också ett fantastiskt vittnesbörd från en kvinna som blev mirakulöst helad, när vi hade förmånen att besöka Gamleby vid ett tidigare tillfälle. Ta del av det vittnesbördet här nedan.

Ett fantastiskt helande från cancer.
Tack för en helt underbar helg, vi blev så välsignade. Jag vill ge dig mitt vittnesbörd om mitt fantastiska helande.
Hösten 2006 fick jag en diagnos, cancer på tungan. Fick åka till Linköping och operera mig omgående. Man skar bort en ganska stor bit av tungan på vänster sida med laser. Det var ingen rolig konvalecent , hade fruktansvärt ont efteråt. men det gick bra. Läkarna var oroliga att det skulle sprida sig till lymfarna i halsen, så jag fick gå på täta kontroller.

Allt var bra under c:a 1 och ett halvt år. En dag så tyckte jag att det fanns en knöl på halsen och jag ringde omgående till min doktor och fick komma på en gång. Även han kände den och skrev ut en remiss till en ultraljudsundersökning.
Innan jag fått denna tid åkte jag till Gamleby och en möteshelg med dig. Innan du började din predikan så säger du att någon här ska få ett speciellt helande ikväll. När du säger det så bränner det till i min hals precis där knölen var. Jag gick fram och du bad för mig, jag föll under Guds kraft och blev liggande . Flera förebedjare fortsätter att be för mig. Jag börjar hosta och harkla mig. Det kommer upp blod och slem och en av förebedjarna ropar : " Nu kommer "skiten" upp. Dagen efter känner jag ingen knöl längre.

En vecka efter var jag på ultraljudsundersökningen. Man kör och kör med apparaten fram och tillbaka, en kollega tillkallades. Även han kunde inte hitta någon knöl, det fanns ingen. Jag berättade då vad jag varit med om, ett litet överlägset leende från dem och en kommentar om att akta dig så att det inte kommer tillbaka var deras svar. Nej vet ni vad, sa jag, gör Jesus något så gör han det fullständigt. Det har aldrig kommit tillbaka och i november 2011 var jag på lasarettet i Kalmar och blev friskförklarad. Doktorn sa att det har gått bra för dig Mona. Det kändes så gott att få berätta för honom om min tro och om alla förböner jag fått, han kramade om mig och jag tror att även han hade en tro. Han lyssnade helhjärtat på vad jag berättade.

Under hela den här tiden så hade jag ett bibelord som jag hela tiden uttalade, det sista jag gjorde på kvällen innan jag somnade, det första jag gjorde på morgonen, även mitt i natten när jag vaknade så fanns det här bibelordet inom mig. Det var 1:a Pet 2:24.
Idag har jag skrivit ner detta på facebook och fått många härliga kommentarer. Vilken underbar Gud vi har.
Kram Mona Nilsson